Trooja hobuse saabumine

@ckrabat

Kogu Eestimaa on ärevile aetud, sest oodata on revidendi saabumist, kes tuleb, kujutage ette, otse Moskvast ja tal on kaasas hinnaline kingitus otse Venemaa presidendilt endalt. Lollide koor rivistab end üles Narva jõe äärde ja ootab. Pasunad hüüavad, pirrud löövad kahest otsast lõkendama ning lõpuks kauaoodatud külaline tulebki. Ta astub autost välja ja uskuge või mitte, kauaoodatud revident pole keegi muu kui Venemaa president ise. Mesimagusa naeratuse ning sügava kummarduse saatel lausub ta ajaloolised sõnad, mida kaua on oodatud : “Ma vabandan!” Publikum on sillas, sest jäärapäine vastasseis piirilepingule ei olnud asjatu, kuid see ei ole veel kõik. Külalisel on kingitus kaasas. Ta lausub: “Kallid eestlased! Venemaa on teile palju kurja teinud ja vaenanud ning nüüd tahan ma teile meie poolt tehtud kahju lõpuks heastada. Ma annan teile MAA tagasi!” Hinge kinni pidades kuulavad Narva jõe äärde kogunenud lollid hardunult naaberriigi presidendi juttu. Nende ajalooline võit on saanud tõsiasjaks ja eesmärgist puudub neil vaid väike samm üle jõe, mis on suur samm kogu inimkonna jaoks. Suur Venemaa on tunnistanud, et Eesti riik on neist tugevam ja andnud talle Tartu rahulepinguga võidetud maad tagasi. Rahvas imetles oma tarkust, et nad ei langenud lõksu ega sõlminud Venemaaga piirilepingut, kuigi viimane seda hirmsasti tahtis. Venemaale öeldi kindel EI ning nad nägid, et eestlased neid ei karda, vaid on valmis relv käes neile vastu astuma, et piirid õigesse kohta paika panna.

Mõni tund varem kutsus Venemaa president oma nõunikud kokku ja ütles: “Võib-olla jõin ma ülikooli ajal liiga palju õlut ja jätsin vajalikesse loengutesse minemata, aga nüüd saan ma aru, et eestlastega ei saa nalja teha. Me ei saa taganeda suure Lenini lubadusest ja peame eestlastele nende põlised maad tagasi andma. Eestlased on valmis lepinguid sõlmima ainult Leniniga, sest tema selja taga olid proletariaadi diktatuur ning kogu maa elektrifitseerimine. Aga Lenin lamab vaikides klaaskirstus ja isegi printsi suudlus ega seitse pöialpoissi ei ärata teda enam üles. Anname neile parem tagasi, mida nad nõuavad ja ma sõidan ise kingitust üle andma. Nende jaoks on Tartu rahuleping eelkõige piirileping ja kui nad on oma maad tagasi saanud, siis unustavad nad Tartu rahu igaveseks justkui võluväel ning meist saavad jälle kord vennad suures perekonnas.” Nõunikud läksidki kingitust pakkima.

Mõne tunni pärast, peale presidendi ajaloolisi vabandussõnu, avaneb treileri uks ja sealt kappab välja hõbepaberisse mässitud hobune. “Mis on hobuse nimi?” küsib lollide koori dirigent. “Hobuse nimi on Trooja. Hoidke teda hästi!” vastab Venemaa president ja lahkub. Niipea kui hobune on treilerist maha hüpanud, kadusid piiritulbad nagu võluväel ajutiselt kontrolljoonelt. Lollidele läikiv loom meeldis, aga rõõmu ei jätkunud kauaks, sest Trooja hobuselt hakkas peagi hõbepaber maha kooruma, kuni hobune oli täiesti alasti. Hõbepaberi alt koorusid välja uued kodanikud nagu tillukesed prussakad ja neid oli palju. Rahvaarv kasvas kohe 35 000-40 000 elaniku võrra. Neist 23 000 elasid Petserimaal, 11 000 Jaanilinnas ja veel mõned tuhanded Narva tagustel aladel. Lollid arvasid, et need ongi kauaoodatud õigusjärgsed Eesti kodanikud ja kinkisid neile ilusad Eesti passid. Värsked kodanikud ütlesid kooris: “Spassiiba”. Lähemal uurimisel selgus, et vaid 337 rääkis neist setu murrakut ja 175 pidas end kogunisti eestlaseks. Eestlastest noori oli neist vaid 36, millega vähenes kiiresti tõenäosus, et palju uusi kodanikke rändab Eestist välja.

Suur osa värsketest õigusjärgsetest kodanikest ei saanud aru, mida lollid neile rääkisid. Muukeelsete arv tõusis kiiresti, sest lisaks 39 500 tagastatud alade elanikule oli ka palju teisi inimesi end salamahti hobusesse smugeldanud, kes lootsid Läänes kerge elu ja sotsiaalabi peale saada. See polnud veel kõik. Meedia oli lolle hullutanud muinasjuttudega tagastavatest maadest, kus voolavad põlevkivi-, kriidi-, asbesti-, keraamikasavi- ja klaasiliiva jõed ning neid ekspluateerides jõutakse peagi viie rikkaima Euroopa riigi hulka. Samuti nähti märgi unenägusid idapiiri ääres laiuvatest seedri- ja palmimetsadest, mida oleks saanud õigusjärgselt Läände müüma hakata. Kohapeal selgus siiski, et piirkonnad on väga vaesed ning nad ootavad rohkem, et uued valitsejad neid üleval peavad. Riigi rahakott muudkui tühjenes, aga sotsiaalabi järjekorrad pikenesid ning mitmed riigi jaoks elutähtsad probleemid jäid lahenduseta. Piirialadel elasid riiki vaenulikult suhtuvad muukeelsed inimesed, kes tundsid ühist meelt rohkem vana kui uue kodumaaga.

Üha rohkem inimesi rändas välja, sest nad ei suutnud eluga laienenud Eesti Vabariigis enam toime tulla, aga kuna välja rändas põhiliselt eestikeelne elanikkond, siis varsti oli pool elanikkonnast juba muukeelne. Värsked kodanikud hakkasid nõudma venekeelset asjaajamist ning kooliharidust ja paljud Ida-Virumaa ja Tallinna elanikud ühinesid nendega. Kui nende nõudmisi kuulda ei võetud, siis tulid nad tänavale ja hakkasid märatsema nagu nende võitluskaaslased Rootsi tänavatel. Nad viskasid Eesti passid minema ja otsisid peidupaikadest välja kortsunud Venemaa passid. Selgus, et läikiva Trooja hobuse üle rõõmustades olid õnnelikud lollid unustanud piirijoone mahamärkimise sootuks ja nüüd said kõik, kes soovisid, vabalt tulla ja minna, sest piiri  Eesti ja Venemaa vahel ei olnudki. Salakaubavedu õilmitses ja muutus sealsete elanike põhiliseks elatusallikaks. Lõpuks ei teadnud enam keegi, kust oleks piir pidanud täpselt kulgema, aga ega see kellelegi enam suurt korda  ei läinudki, sest märkamatult oli piir nihkunud hoopis sinna, kus ta asetses 1940.aastal. Lollid olid aga rahul ja rõõmsad, sest hääletu alistumine oli jälle kord vaikselt teoks saanud ja nende päralt üks kuuendik planeedist. Maade tagasisaamine oli ju lollidele tähtsam, kui iseseisvuse põlistamine ning Trooja hobuseid väljastaval kuldkalal on kalduvus ahne lolli soove saksa täpsusega täita.

11 kommentaari (+add yours?)

  1. Jolli
    mai 27, 2013 @ 11:11:49

    Vasta

  2. ckrabat
    mai 27, 2013 @ 19:02:10

    Eesti territoorium suureneb piirileppe jõustudes kahe hektari võrra
    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/eesti-territoorium-suureneb-piirileppe-joustudes-kahe-hektari-vorra.d?id=66194746
    “Venemaaga saavutatud kokkuleppe järgi saab Eesti Võrumaal kulgeva piiri ääres Venemaalt 8,4 hektarit Valgemetsa talu maad. Põlvamaal kulgeva piiri ääres saab Eesti Venemaa käest Perdaku külas ühe hektari, Lutepää ja Sesniiku vahel Saatse saapana tuntud maa-alal 115,5 hektarit ning Lutepää lähedal 2,6 hektarit maad. Venemaa saab Eesti käest Võrumaal kulgeva piiri ääres Marinova metsas 68,9 hektarit, Jemeljanova külas 12 hektarit, Lazareva lubjakivikarjääris 3,4 hektarit ning Ulanovo külas 1,8 hektarit maad. Põlvamaal kulgeva piiri ääres saab Venemaa Eestilt Grabilovo soos 33,9 hektarit ja Mustjõe juures 5,5 hektarit maad.”

    lollid saavad maad juurde 🙂

    Vasta

  3. ckrabat
    mai 28, 2013 @ 00:05:52

    Vallutushimuline Eesti
    http://ilmarraag.blogspot.com/2013/05/vallutushimuline-eesti.html
    Ääremärkuse korras on aga huvitav seegi, et enamasti on endiste Tartu rahu piiride nõudjad samal ajal ka tugeva etnilise rahvusriigi pooldajad. Sel juhul on mul aga pragmaatiliselt raske mõista nende ootamatut solidaarsust umbes Viljandi-suuruse linna etniliste venelaste lisamisega Eesti kodanike hulka, teades, et nende töötuse ja vaesuse juures saab meie sotsiaalabisüsteem endale kohe suure portsu püsikliente ning meie regionaalpoliitika juurde veel kaks murelast. Tõsi, see solidaarsuse probleemide ring on juba uus teema. Esialgu piisab mulle sellest, et kui ma ei soovi olla Venemaa sarnane, siis ei taha ma oma riiki sõjaga vallutatud alasid.

    Siit võiks välja arendada teooria – äkki oli Stalin reptiloid, kes administratiivpiiri etnilisele piirile viies viskas Tartu rahu piiridest jahuvatele lollidele läbinärimatu kondi hambusse?

    Vasta

  4. Jolli
    mai 28, 2013 @ 21:07:39

    Tegelikult võiks ju narva-tagustest unistajad isiklikku eeskuju näiteks idavirumaa taasrahvastamisel näidata- kolida sinna elama, korrastada mõni vana talu, istutada tuhamäed ristikheina täis, tõsta idavirulaste iivet- teha näiteks mõlema naisega seitse last ja need ka üles kasvatada. Siis on näha, et inimene on tõeline patrioot, ei aja niisama mulli 🙂

    Vasta

  5. gaal
    mai 29, 2013 @ 21:08:52

    Enda jaoks pole oluline, kas Tartu rahust peetakse kinni või mittte. Närvi ajab keema, kui käib üks lolli mängimine Toompeal. Tartu rahu kas on või ole, selge on see et praegune kontrolljoon ei vasta kuidagi Tartu rahu tingimustele. Siis tuleks ka midagi ette võtta, mitte hakata ümber Vilsandi tõmbama Eesti-Vene piiri ja siis kuulutama, et Tartu rahu on tagatud.

    Vasta

  6. ckrabat
    mai 29, 2013 @ 21:32:52

    See Tartu rahu on põnev asi, millega lolle hirmutatakse, kes teab mis asja pärast või siis teadagi mis asja pärast 🙂
    Kusjuures suurem osa sellest jahujatest pole lepingu teksti mitte ealeski lugenud ja teatakse ainult ühte punkti, mille järgi olevat Venemaalt mingid maad tagasi saada 🙂
    Kui suitsu ei tee, siis päris elus pole selle lepinguga tänapäeval enam suurt midagi peale hakata. Kuldrublad ja mets on Venemaalt juba ammu kätte saadud ning põhjatulede peale ära kulutatud.:)
    Iseseisvus on käes ja keegi seda nii lihtsalt käest ära ei võta. Ei ole nii, et keegi munk Hieronymus vaatab Tartu rahust nagu pühakirjast järele, et kas Eesti ikka sellest kinni hoiab ja kui mida ei klapi, siis võetakse iseseisvus ära ja kui ta vaatakski, siis võib tekkida pigem probleeme näiteks neutraalsuse nõudega. Lepingutega ei ole nii, et kehtivad ainult meile meeldivad punktid nagu üldiselt arvatakse 🙂
    Rahvusvaheliste lepingutega on ka nii, et need kehtivad vaid siis, kui neid aktsepteerivad mõlemad osapooled. Rahvusvaheline õigus ongi tegelikult lepinguline õigussüsteem, mida ei saa kõrgemasse instantsi edasi kaevata. Ntks Rahvusvaheline kohus võtab menetlusse ainult need kaasused, kui mõlemad osapooled sellega nõustuvad.
    Üldiselt väljaspoolt Eestit ei koti kedagi kas, kuidas ja millisel määral Tartu rahust kinni peetakse. Aga kuna lollid seda ei tea, siis on põnev ikka 🙂

    Vasta

  7. Jolli
    mai 31, 2013 @ 17:37:32

    Lollid loodavad, et kui tartu rahu ei kehti, siis kehtib t.r.-le eelnev seisund ehk vabadussõda ja maad saab isegi juurde vallutada. :=)
    Nüüd on meil ju palju vingem sõjavägi kui Laidonäril, terve nato käsutada.

    Vasta

  8. ckrabat
    juuni 03, 2013 @ 08:23:10

    Veiko Märka: «Õige eestlase» iseloomustus – sallimatu, haige ja ebakindel
    http://arvamus.postimees.ee/1254854/veiko-marka-oige-eestlase-iseloomustus-sallimatu-haige-ja-ebakindel
    Eitav suhtumine hästi kohastunud, s.t edukatesse, hea tervisega ja stabiilse närvikavaga inimestesse avaldub nii positiivses (metsavendade ülistamine) kui negatiivses (iseseisvas Eestis hästi läbi löönud nõukogudeaegsete tippkommunistide materdamine) paradigmas. Õilis eestlane on alati see, kellel on võimalikult paha olla.
    Kui väga suur hulk eestlasi ei soovi piirilepingut Venemaaga, siis järelikult ei soovi nad ka piiri Venemaaga. Sel juhul on aga täiesti ükskõik, kas Venemaast saab Suur-Eesti või Eestist Venemaa osa. Poolte absoluutne suurus ja võimsus on nagunii lootusetult ebavõrdne. Minu silmis on need inimesed riigireeturid. Ja, mis kõige hullem, nad nõuavad, et ka Eesti riik ise peaks nendega ühes mestis olema, s.t enesetapu poole liikuma. Mart Helme, keda õigusega võib nimetada rõhuva enamuse eestlaste eestkõnelejaks, õpetas samas saates: «Me kogu aeg näitame Venemaale väga selgelt välja, mida me tahame, kust meil king pigistab. Selle asemel, et teha nägu, et see ei huvita meid. See ei huvita meid! Ka piiriga on sama lugu: meid ei huvita!»
    Nii näidati niisiis oma täielikku kohanematust eluga, sest reaalselt on ja jääb piir ju ikka sinna, kus see 22 aastat olnud.

    Alati on võimalik juua end dimensiooni, kus piir on seal, kui Päts oli president ja Laidonär juhatas väge. Näiteks Ivar NA-st joob ennast vahel seisundisse, kus eesti laiub ühel kuuendikust planeedist.
    🙂

    Vasta

  9. personainfieri
    juuli 11, 2013 @ 17:19:19

    David Vseviov: piirileping ja Kirde-Eesti. Unelmad ja tegelikkus
    http://arvamus.postimees.ee/1297010/david-vseviov-piirileping-ja-kirde-eesti-unelmad-ja-tegelikkus
    Nii ka läinud öösel, kui magusast udust esile tõusnud ilusal päikesepaistelisel päeval ja linnulaulust saadetuna jõudis meile lihtinimestele ootamatu visiidiga Tallinna lennujaama Venemaa president Vladimir Vladimirovitš Putin, kes teatas teda embama tulnud Eesti riigipeale täieliku üllatusena, et naabritevaheline sõprus ja hea läbisaamine on siin elus lõpptulemusena kõigest muust ja teisejärgulisest tähtsam ning ülemjuhatajana on ta öeldu kinnituseks andnud käsu loovutada Eestile Tartu rahulepingu järgi kuuluvad alad.
    vs
    Persona Infieri 11.07.2013 16:00
    Kogu Eestimaa on ärevile aetud, sest oodata on revidendi saabumist, kes tuleb, kujutage ette, otse Moskvast ja tal on kaasas hinnaline kingitus otse Venemaa presidendilt endalt. Lollide koor rivistab end üles Narva jõe äärde ja ootab. Pasunad hüüavad, pirrud löövad kahest otsast lõkendama ning lõpuks kauaoodatud külaline tulebki. Ta astub autost välja ja uskuge või mitte, kauaoodatud revident pole keegi muu kui Venemaa president ise.

    Ta lausub: “Kallid eestlased! Venemaa on teile palju kurja teinud ja vaenanud ning nüüd tahan ma teile meie poolt tehtud kahju lõpuks heastada. Ma annan teile MAA tagasi!”

    See teine osa kustutati Vseviovi artikli kommentaaridest Postimehe valveroboti, alamilluminaatse reptiilorja poolt, kuna polnud reptiloidide pealiiniga kooskõlas 😀

    Vasta

  10. Trackback: Eesti-Venemaa piirilepingu seitseteist kevadist hirmu | Persona in fieri
  11. Trackback: Infosõdade ajastu – loll, meie leib! | Persona in fieri

Lisa kommentaar

mai 2013
E T K N R L P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031