Ivar nõukogude armeest meenutab – kodukujundus Feng Hui süsteemis

@jolli & ckrabat, featuring Imperatrix TungalTore I
Iga meremees teab, et abielu ei ole mitte alati päikeseline päev, kus rõõmus pärituul laevukest tagant lükkab. Vahel on sind elumerel ees ootamas ka salakarid või lõõtsuvad orkaanid ja kogu taglastus tuleb oodates tormi möödumist kinni pakkida või põgeneda kõik see mees mõnesse varjulisse sadamasse kuni hävituslik tsüklon läbi saab, näiteks Lempsi juurde kaks korrust kõrgemal. Selle nimi, lapsed, on vääramatu jõud ehk forss mažoor. Meie peres päädib see teinekord suurema ümbermöbleerimisega, millele viimasel ajal on lisandunud ka feng shui, ikebaana ja idamaine tantraseks. Tantraseksist ma palju ei tea, laevastikus seda väga ei harrastatud, sest meil astuti vahekorda rohkem verbaalsel tasandil ja selles oli eriti pädev meie laeva kapten Starohujev, kes ähvardas aegajalt terve meeskonna läbi tõmmata, kui ilmnesid vajakajäämised distsipliinis ja patriootilises kasvatustöös. Kui Anfissa ükskord turult koju saabus ja rääkis, et me peame nüüd tantraseksiga tegelema, siis ma arvasin, et ta mõtleb tatraseksi. Tatraseksi tean ma küll, seda ma olen omal ajal palju harrastanud ning omandanud isegi teatava osavuse. Seda harrastati nõukogude kaubandusasutustes, kui defitsiitse kauba pärast võideldes astusid kodanikud vahekorda, litsusid kehasid üksteise vastu ning suhtlesid küünarnukkidega. Aga ei, tantraseks olevat hoopis miski india värk, kus naine ja mees istuvad üksteise vastas ning näpivad üksteist, teevad teineteisele suust suhu hingamist edasi ja tagasi ning saavutavad lõpuks suure kosmilise harmoonia, ilma et nad sugulisse vahekorda astuksid.

Nüüd meil käibki see vanainimeste asi niimoodi oma pool aastat ja Anfissa on hirmus rahul, sest pea enam ei valuta, aga minule jääks nagu midagi puudu. Igatahes laskis Anfissa telefonipiraadil (müügiesindajal, kes levitab oma kaupa telefoni kaudu potentsiaalsetele klientidele helistades) endale pähe määrida sisekujundusajakirja “Kole Kodu”, mis nüüd kord kuus meie postkasti plartsatab. Peale tellijaks saamist on ta hakanud huvi tundma hiinlaste vanade salateadmiste vastu, mis selgitavad igale huvilisele ära, kuidas kodus mööblit niimoodi ümber tõsta, et valitseks õnn ja harmoonia ning energia ringleks korteris vabalt ringi. Tõttöelda mina sellest energiavärgist hästi aru ei saa, vanasti ringles energia elektrijuhtmetes ja korra kuus esitati elektriarve, aga Anfissa on viimasel ajal sellest kõigest väga elevil ja räägib, kuidas asjad kosmilises plaanis tegelikult ringi käivad. Mina küll hästi aru ei saa, kuidas need kakstuhat aastat tagasi elanud hiinlased teadsid, mismoodi peab ühte möödunud sajandi teisel poolel Eestisse ehitatud paneelmaja korterit sisustama, kuigi siis ei olnud veel korteriprogrammi lahendamiseks mõeldud kommunistlik lööktöö ja viisaastaku plaanid isegi avastatud, aga jäägu see selleks… Kui ajakiri kirjutab, ju siis niimoodi ka on ja iga meremees teab, et mees on kapten laevas, aga koju jõudes riputab ta oma kaptenimütsi varna, sest maal kehtib maa- aga mitte mereõigus. Maaõigust esindab meie peres väga veenvalt minu abikaasa Anfissa, kes on teadupärast väga sportlik naisterahvas, kaheksakordne Musta mere laevastiku meister sambos nii meeste kui ka naiste arvestuses, olgu see siinkohal ära mainitud, et te näeksite, mida tähendab üks forss mažoor ehk vääramatu jõud.

Täna tahaksin ma lähemalt peatuda meil Eestiski väga laialt levima hakanud idamaisel kodukaunistamiskunstil feng shuil ja selle päritolul, sest pole vähetähtis fakt, et feng shui maaletoomise eest võlgneb maailm tänu meie kapten Starohujevi, kellest hiljem sai admiral Starohujev, kaugele esivanemale Feng Huile. Feng Hui oli hiinlane, kes teenis aega insenerina Tšingis-khaani paljurahvuselise armee ehituspataljonis ja saabus Venemaale koos mongoli-tatari röövvallutajatega, kuid peale tutvumist kuulsa vene viinaga hakkas talle seal niiväga meeldima, et ta otsustaski lõpuks Venemaale elama jääda. Ehitas maja, võttis naise ning niimoodi rajaski lõpuks Starohujevite suguvõsa, kelle kuulsaim liige oli tuntud leiutaja ja hilisem akadeemik Starohujev, kuulsa teadlase Lomonossovi kaasaegne ja paljude tehnikasaavutuste autor. Nii nagu keskaegsed alkeemikud otsisid kulla tegemise saladust, otsis Starohujev iidset vene viina valmistamise saladust ning üritades maitsvat märjukest kõikvõimalikul viisil ajada, leiutas mitmeid tänapäevani käibelolevaid seadmeid alates aurumasinast kuni kombainini välja.

Hiinamaal on Hui väga levinud nimi, miljonitel meestel on selline, ning kui tatari-mongoli võitlejad üksteist nimepidi kutsusid, siis arvasid venelased, et see on mingi oluline sõna ja võtsid ka ise selle sõna kasutusele. Aja jooksul asendas see laensõna suure osa venekeelsest sõnavarast ning lõpuks sai vene keeles selle sõna abil peaaegu kõik jutud räägitud. Paljud panid tähele, et kui kapten Starohujevi esiisa Feng Hui peale vene viinaga tutvumist jurtas ringi komberdas, siis asetusid asjad nagu võluväel oma õigele paigale ja sellist kodukaunistamise viisi hakatigi hiljem feng shuiks hüüdma, sest teised rahvad ei osanud hiina keelt välja hääldada ning ütlesid feng hui asemel feng shui. Meil laevastikus oli feng hui süsteemi järgimine väga tähtis, sest juba utšebkas olles õppisime, et üldiselt tasuks kontrollida, mida, kus ja kellega juua. Feng huiga tasakaalustamata alkoholitarvitamine head ei too – tšakrad lähevad paigast ära ning võivad tuua teie kajutisse härjapõlvlased, väikesed rohelised kuradikesed, kollased päkapikud ja hommikuse õudse peavalu. Meil laevastikus harrastasid feng huid paljud, kuigi vaid vähesed teadsid, et tegemist on suure idamaise salateadusega ning enamasti nad järgisid sellist elustiili ebateadlikult. Lihtsalt meie elustiil oligi selline loomulik.

Kuidas see teema mind puudutab? Vägagi puudutab ja otsesõnu isiklikult. Minu kallis kaasa Anfissa on eelkõige naine suure algustähega, kui mitte öelda tõeline mees, ja aegajalt tulevad talle peale kodukaunistamisetuurid. Psühholoogid on välja selgitanud, et kui on valida abielulahutuse ja korteri sisekujunduse muutmise vahel, siis kergematel juhtudel tasub kaaluda seda teist varianti, mis oleks võrdne uuesti tutvumise ja mesinädalatega, kuigi mina oma mesinädalaid suures osas ei mäletagi, ainult vahetevahel sain pildi ette ja sedagi iga kord erinevas linnas, erinevas voodis ja erineva naise juures ärgates. Kui Anfissa ajakirjast feng shuist teada sai, hakkas ka tema selle eluviisi fanaatikuks. Tihtipeale, kui mina olin läinud sõpradega kalale, prügiämbrit välja viima või nõukogude armee aastapäeva tähistama, hakkas Anfissa feng shui vaimus korterit ümber möbleerima ja siis võis oodata üllatusi. Ükskord, kui ma pahaaimamatult vastu hommikut koju naasin, sain pimedas koridoris üle öö sinna tekkinud tuulekellaga muhu pähe. Teinekord aga, lootes end vaikselt voodisse Anfissa kõrvale libistada, et viimane ei märkaks ega esitaks täiendavaid asjasse puutuvaid küsimusi, avastasin, et ei voodit ega Anfissat pole seal, kuhu nad minust varem maha jäid. Ei leiagi üles! Lõpuks väsisin ära ja ärkasin hommikul esikus vaibakesel Šariku kaisus, kust mind mööduva Anfissa säärekarvad üles kõditasid. Küsisin Anfissalt, et kus voodi on? Anfissa seletas, et ta oli selle korteris ümber paigutanud, sest feng shui käskis!

Kolmandal korral tulen öösel koju ja mida ma näen – esikus seisab keegi mees! Tõeline mees nagu ma isegi, selline suur, võimas ja kohe näha, et nõukogude armees ja sõjalaevastikus teeninud, kes nägi välja umbes nagu mina või siis minu relvavend, mitšman Volkov Tambovist, kelle haridustee oli tõelisele mehele kohaselt peale kaheksandat klassi katkenud ja jätkunud elukoolis Musta mere laevastikus. Tundsin, kuidas mulle veri pähe valgus ja ma aegamööda vihaseks läksin! Kuradi Anfissa, mine veel kalale!!! Käsi tõmbus rusikasse, kuid rajakas esikus vastas samaga. Kohe näha, et nõukogude armee koolitus, jõudsin veel tunnustavalt mõelda ja pungitasin seljalihaseid, et söösta otserünnakule. Silmanurgast nägin, et ka öine külaline ajab ennast ähvardavalt laiemaks. Ah nii jah? Enne kui võõrale idamaiseid võitluskunste tutvustama hakkasin, koputasin tüübile oimukohale ja seletasin talle veelkord heaga, et kurat, ära joo nii palju, et korteriuksed segi ajad. Siin elan MINA, kas tead, tramaivõi. Oleksid korterisse number kaks Loreida juurde maandunud nagu ma ise paaril korral, kui naabri-Juhanit kodus polnud, siis poleks sinuga midagi juhtunud, aga nüüd… ise tead! Siin on tegemist tõeliste meestega! Tüüp aga punnitab silmi ja ei suvatsegi tagasi tõmmata. Tahab vastu vahtimist saada või?

Saatsin teele korraliku paremhaagi, sellise, millega laevastikus noortele salaagadele distsipliini õpetasin ja millega oleks isegi madrus Denissovi pikali pannud, kes muidu virutas nagu sepavasaraga. Ise oli selline vaikne mees, maapoiss Siberist, palju ei rääkinud, aga kui demblitega salaagasid peksma läksime, siis virutas nagu kuvaldaga. Korra lõi, mees langes. Teist korda lõi, oli terve rivi pikali. Kolmandat korda tavaliselt lööma ei pidanud, sest kes veel püsti olid, need jooksid targu minema. Sähh sulle, raibe! Panin oma parima litaka teele ja … peegel, mille Anfissa oli feng shui parema kulgemise ja abieluõnne huvides magamistoast esikusse tõstnud, katkes klirisedes tuhandeks killuks! Nägin veel, kuidas Anfissa kerkis nagu tont pimedusest ukselävele… Mis edasi sai, raevu läinud abikaasa öisest feng shui kiirkursusest, mis sisaldas elemente sambost, ikebaanast ja tantraseksist, selle peale ei taha isegi mõelda. Hommikul oli pea paks nagu mesipuu ja sumises kurjalt nagu oleks miljon väikest mesilast sinna kärje püsti pannud. Vannitoapeeglist, sellesse ainukesest, mis korteris veel terve oli, vaatas mulle vastu idamaiste mandlisilmadega paistes lõust just nagu kapten Starohujevi kauge esiisa, Feng Hui isiklikult! Seda ma teile ütlen, et nende idamaiste asjadega tuleb ettevaatlik olla ja parem on jääda laevastikus õpitud kodumaise Feng Hui juurde, mis on kindel ja turvaline. Lähen nüüd ja panen kulmule jääd peale ning pärast võtan Feng Hui ja kapten Starohujevi auks ühe klõmaka vene viina! Üks pudel peaks mul Anfissa eest tatrakottide taha peidetud olema.

Ivar ja Anfissa peale feng shui kiirkursuste läbimist tantraseksi praktiseerimas. Pilt: http://s12.postimg.org/4lh0sp6vx/twitter.jpg

9 kommentaari (+add yours?)

  1. Jolli
    juuni 13, 2015 @ 17:12:28

    Abiks algajale filoloogile. Akadeemik Starohujevi nimeline keeltekool esitleb:

    Vasta

  2. ckrabat
    juuni 13, 2015 @ 18:40:35

    Tantraseks

    Vasta

  3. ckrabat
    juuni 13, 2015 @ 18:47:14

    Vasta

  4. ckrabat
    juuni 13, 2015 @ 18:50:48

    Vasta

  5. ckrabat
    juuni 13, 2015 @ 18:54:06

    Tantraseks feng shui moodi, featuring ikebana

    Vasta

  6. Jolli
    juuni 13, 2015 @ 21:19:15


    Anfissa pani bändi kokku. 🙂

    Vasta

  7. Jolli
    juuni 21, 2015 @ 21:35:40

    Vasta

  8. ckrabat
    juuli 22, 2015 @ 09:27:37

    Tantrafestivali lemmik Urmas Sõõrumaa ei taha Eestisse pagulasi
    http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudised/tantrafestivali-lemmik-urmas-soorumaa-ei-taha-eestisse-pagulasi?id=71956659

    Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa (53) pidas nädala-vahetusel tantralaagris maha loengu kosmilisest energiast. Kui jutt läks pagulastele, hakkas õhus ka sädemeid lendama.
    “Ma ei ole rassist, tõesti ei ole,” ägestub Urmas Sõõrumaa. Ta on loomult tagasihoidlik ja kannatlik inimene – ikkagi vilunud spordimees –, kuid küsimus valitsuse plaanist tuua Eestisse ligi kakssada sõjapõgenikku ajab tal harja punaseks. “Miks neid on vaja siia tuua? Kui sa tahad inimesi aidata, siis mine sinna ja aita neid kohapeal.”
    Võiks öelda, et see on mu elu kõige kummalisem intervjuu. Viibin Urmas Sõõrumaaga tantrafestivalil, sööme maitsvat läätse-tatraputru ja räägime päevapoliitikast. Meist mõne meetri kaugusel murulapil harjutab üks elurõõmus paarike akrobaatilisi joogatõsteid. Pikkade juustega noormees viskub selili maha ja blond kaunitar püüab tema päkkadele ronides pääsukese asendit võtta. Braavo!
    Mantak Chia ütleb Sõõrumaa arvates inimese kohta väga kenasti, et elu pole midagi muud kui ainult üks fucking and cooking. Seksimine ja vaaritamine.
    Publik festivali peatelgis küündis Sõõrumaa esinemise ajal paarisaja kuulajani. Ühel hetkel hüüdis ärituus rahvale: “Paneme näpud sügavale kõrvaauku ja lõksutame hambaid!” Ja hetk hiljem: “Mehed, võtke nüüd julgelt munad pihku ja saatke oma neerudele väike impulss!”
    Pärast poolteist tundi kestnud sõud jäid lava ette valdavalt keskealised naised, kes kõik soovisid Sõõrumaaga oma kosmilisi kogemusi jagada. Viimaks andis Sõõrumaa neile “spirituaalse autogrammi” – sirutas näpu Põhjanaela poole ja rääkis midagi tähtedest. Naisfännid lahkusid õhetavate põskedega, nagu oleks äsja preestri endaga kohtunud.

    :irw

    Vasta

  9. Trackback: Persona in fieri edekabel TOP-500 aastatest 2010-2016 | Persona in fieri

Lisa kommentaar

juuni 2015
E T K N R L P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930