Lollid valima II – valimindmees aastal 2015

@jolli&ckrabat
Õhus on kevadet, õhus on ärevust ja järjekordsetest Riigikogu valimistest lahutab meid vaid nädal. Aastalõpu melust väsinud jõuluvanad on tagasi ahju peale kobinud ja talveunne suikunud, kuid nende asemel jooksevad mööda linna ringi valimindmehed, kes jagavad rahvale värvilisi flaiereid, voldikuid ning parteilise signatuuriga odavat nänni: pastapliiatseid, helkureid ja preservatiive. Parteikontorites tilguvad ööpäev läbi kohvimasinad. Aegajalt astub kontorist läbi mõni punetavate silmadega väliagitaator, et riiulist uued trükisekuhjad laialijagamiseks kaasa võtta. Siia-sinna, polkadele ja diivanitele, on varahommikustel tundidel ennast kerra tõmmanud üleväsinud strateegid ja kampaaniameistrid, kellele kaasvõitlejad on mõne suuremaformaadilise poliittrükise või välireklaami hoolitsevalt peale laotanud ja suigatanud parteisõduril kingad jalast võtnud, sest kingades magaja on hommikusel koosolekul selgelt äratuntav. Lähisugulased toovad kontoris ööbivatele noorpoliitikutele kodust puhast vahetuspesu ja päevasärke, sigaretid on otsas ja tuhatoosid ajavad üle ääre, keegi ärritunud tegelane lubab keset kõige pingelisemat valimisheitlust töötamise lõpetanud mikrolaineahju eest vastutaja päevapealt vallandada ja maakonnakontorisse asumisele saata, kraanikaussidesse aga kuhjuvad pesemata nõude virnad…

Valimindmees aastal 2015 teeb oma rasket, kuid tasuvat tööd, kuidas meelitada poliitikute lemmiksihtgrupp ehk lollid valimiskastide juurde. Inimestega on selline probleem, et nemad võivad hakata oma peaga mõtlema ja nende peale ei saa valimistel kunagi kindel olla, kelle poolt nad täpselt hääletuskabiinis või kodus arvuti taga e-hääletades otsustavad. Sellepärast on poliitikud valmis end kasvõi jääveega üle kallama ning avalikult perset näitama, et ülioluline lollide sihtgrupp neid ära tunneks, omaks võtaks ning hääletuskasti ees oma hääle kolme värvilise flaieri eest neile müüks. Peale demokraatia leiutamist on valitavate läbivaks mureks, kuidas saada rohkem lolle neile valimistel oma häält andma. Lollide nutikamale osale sobib personaalne lähenemine. Valimindmehed on hakanud potentsiaalsetel valijatel isegi kodus käima ning hommikul äsja vannist tõusnud lolli võib tabada rõõmus üllatus, kui tema ukse taga tinistab paaniliselt uksekella mõni minister või Riigikogu liige isiklikult. Aga siingi on veel arenguruumi. Poliitikud võiksid potentsiaalse valija omal kulul kinno viia, ise kõrvalistmel istudes talle popkorni pakkuda ja terve filmi aja, siis kui valija on mugavasse kinotooli ankurdatud ja ei saa vehkat teha, rääkida oma parteist ja sellest, miks tema partei on palju parem partei kui on teistel. Nii mõnele Hollywoodi kassahitile sünkroonselt peale rääkides saab tuua seoseid filmis toimuva tegevuse ja esindatava erakonna programmi vahel. Näiteks: “See mees-naine seal filmis ei elaks ju nii halvasti, kui ta oleks juba eelmistel valimistel meie poolt hääletanud! Oi vaata, tema on ka meie erakonnas, on ju stiilselt riides? Näe, meie noored ka seal! Vaata nüüd, kohe tuleb tema mees koju, aga partei aitab sellest jamast välja!” Lollide nutikamale osale on isegi lihtsamat sorti valimiskompass välja töötatud. Neile, kes aga reageerivad pigem valgusele, näidatakse naeratavate poliitikute värvilisi pilte ning jagatakse kehakarastuseks saia ja viina.

Valimiste eel saabus siinsetele lollidele rõõmusõnum – nuga, kahvel, pott ja pann, koju saabus Kalojann! Helsingist laevaga “Superstar” (sic !!!) saabus koju tagasi totaalse meedia lemmik, kauaoodatud talent ja arvamusliider Anna-Maria Galojan! Meedia on tagajalgadele aetud, tegemist oleks nagu jumala astumisega Maarjamaa pinnale, mis oleks võrreldav ainult popstaaride Michael Jacksoni ja Madonna, Rooma paavsti, Rootsi kunni või mõne USA presidendi külaskäiguga ning nad on tänulikule auditooriumile valmis pakkuma kuulsa kaasmaalase elust jutustavat 24h reality show’d. See halvasti ajastatud suursündmus võib aga lollide meeled valimistest eemale juhtida. Kuidas poliitikud saaksid maale saabunud superstaari ka enda huvides kasutada ning rakendada valimisvankri ette? Kalojann võiks TV otse-eetris abielluda Nõia-Intsuga ja asutada uue erakonna ning meedia võimendatud lollide valju hääle toel võib sellest välja kasvav uus poliitiline jõud ületada isegi valimiskünnise. See, lapsed, on juba sotsiaalpoliitika!

Koolide ning kultuurimajade asemel saavad linnakodanikud kodanikukohust täita nende lemmikajaviitekohas ehk kaubanduskeskustes, millega valimised on toodud sihtgrupile palju lähemale. Maal kaubanduskeskuseid aga ei ole, sest maal ei ole ammu enam midagi ega kedagi. Kes tahakski maal tegelikult elada? Kas teie tahaksite? Võib-olla ainult mingid RnB-st ja drum ‘n’ bassist segi kamminud hipsterid, kes konditsioneeritud vanalinnakohvikutes räägivad rummikooki nosides värske õhu ja kaevuvee kasulikkusest, võivad siis, kui rohud võtmata jäänud, linnast maale kolida, ökotalunikeks hakata ja loomapiinamisega, vabandust, pidamisega tegeleda. Tallu toodud koduloomad aga vaatavad, et: “Mida värki, me ei mune ju nokast ja ei lüpsa suust, no tule zootehnik appi!” Aga selle eest on tšakrad lahti, öko ja zen ja natuke ka karma, dharma ja nirvana. Oli kord netiportaalis kellegi lugu: müüs noor pere linnas korteri maha ja kolis maale elama. Elasid nädala, elasid kaks. Siis aga selgus järsku, et elu maal erineb mõnetigi elust linnas, kus kõik on käe-jala juures. Maal on suvel sääsed ja parmud, talvel aga paks valge lumi. Kaevutee pidi ise lahti lükkama, tänavavalgustust polnud ollagi, buss ei käinud ja pood oli valla teises otsas. Külas elas kõigest üks lehm ja kaks kana, üks neist noor ja teine vana. Kooliharidust võis aga esiisade kombel koduse söögilaua taga peeruvalgel anda, sest metallikratid olid traadid ära varastanud ja elektrivoolu taastamine maksis rohkem kui linnas müüdud korter.

Kuidas saada maal elav loll valimisjaoskonda? Paljudesse maakohtadesse on esmakordselt peale Liivi sõda koolide, arstipunktide, raamatukogude, kultuurimajade, postkontorite, politseikonstaablite ja tuletõrjedepoode asemel alles jäänud veel viimased vaba aja ja kultuurikeskused – burksiputkad. Maal pidi nüüd nii olema, et kui üks vallaelanik poris teise vallaelaniku vana bemmi uue kummi jälge näeb, siis peatab auto kinni, põlvitab maha ja annab rehvijäljele suud. Ja siin peitubki lahendus! Üldse võiks taristud maal burksiputkadesse koonduda. Postkontor, korrakaitse, kool… Siis on kõik teenused käe-jala juures. Hiljuti levis uudis, kuidas üks Läänemaa postkontor kolis burksiputkasse, mis kindlasti lisab Omnivale sulli, feimi ja respekti, sest seal on maarahvas keerulistel aegadel ikka harjunud käima. Sarnaselt võiksid ka valimisjaoskonnad kolida burksiputkadesse. Maavalija, kes ei ole veel jõudnud endale bemmi muretseda ja on ennast prügiveo autole kaubelnud, saab isegi mitme kilomeetri tagant tulla burksiputka juurde valima, sest prügiauto on maal ainuke, mis veel kuus korra kindlal kellaajal tuleb, nüüd kui bussid ja rongid on ammu käigust maas. Kohustuslik prügivedu maal on muidugi must huumor, sest biojäätmed saab inimene tagaaias ära komposteerida ja ajalehega saunaahju kütta või perset pühkida. Mida sinna europrügisse kohustusliku teenustasu eest üldse saata? Võibolla rajada burksiputkade juurde prügimäed, kust oleks prügipuudelisel võimalik prügikvoodi täitmiseks prügi osta? See, lapsed, on regionaalpoliitika!

Millegipärast arvavad erakonnad, et valimas käib ainult üks ja kõige häälekam valijate grupp – lollid! Lollide arvates on aga kõikides meie hädades süüdi Euroopa Liit, rahvusvaheline imperialism ja neli aastaaega. Sihtgrupp loodab, et peale valimisi hakkame ka me laenu võtma nagu Kreeka, kuid tagasi me seda maksma ei peagi. Küll siis alles saabub meie õuele õnnis külluseaeg ning me saavutame astmelise tulumaksuga nagu imeväel põhjamaise elutaseme! Erinevalt kreeklastest ei ole meie siiski Maratoni lahingus Euroliidu eest võidelnud ja võitnud, vaid muistses vabadusvõitluses eurooplaste vastu võideldes neile palju tuska teinud. Arvate, et see on rahaomanikel juba meelest läinud? Looda sa, anna kuradile ainult võimalus ja juba nad keeravad selle eest meile sajaga! Praegu pakuvad muidugi lahkesti laenu, piiks-piiks ja raha tuleb, tulge, võtke, sööge peost. Laenuleib ja õletuli! Kui me aga laenuraha rõõmsasti oleme ära tarbinud ja õletuli on ära kustunud, siis saame jälle kõik koos mõisa tallis peksa. Lollile on see muidugi paras, sest mis ta siis elas üle oma võimaluste.

Kas valima peaksidki ainult massiivse kampaaniaga käima joostud lollid või võiksid Riigikogu valimistel hääleandmise protsessis kaasa lüüa ka teised liigid nagu planeedi põliselanikud inimesed ning äkki isegi Tuhala ja Nabala reptiilide kaitseala koobaslinnadesse varjunud Nibiru reptiloidid? Lolle valima agiteerides on tegemist vaikiva vähemuse ehk inimeste diskrimineerimisega. Autorid on arvamusel, et kuigi praegused valimiskampaaniad on sihitud suurimale ja kergemini püütavale valijaskonnale ehk lollidele ning totaalmeedias edastatav poliitsõnum on disainitud peamiselt neile mõistetava minimalismiga, ei peaks inimesed saabuvatel valimistel siiski passiivselt kõrvale jääma ja usaldama enda eest valikut tegema lolle. Elame me ju siin väikesel maalapil kõik koos õlg õla kõrval ning peame ühiselt seda külma ja märga paika oma koduks meie kõik: inimesed, reptiloidid ja lollid! Jättes nii olulise valiku, nagu maa tuleviku, ainult lollide õlgadele, võime ühel hommikul ärgata hoopis teistsuguses riigis, mis ei ole säravalt põhjamaine nagu Rootsi või Soome, vaid tühi ja kõle nagu Axel Heibergi saar. Siis on hilja imestada, et kuidas see jälle niimoodi läks.

Sihtgrupi valimispidu Kastepiisa seltsimajas.

54 kommentaari (+add yours?)

  1. Jolli
    veebr. 21, 2015 @ 20:55:23

    Vasta

  2. ckrabat
    veebr. 21, 2015 @ 20:57:50

    Klassika

    Vasta

  3. Jolli
    veebr. 21, 2015 @ 22:21:32

    Tegelikult on natuke vastutustundetu valijatele kondoome jagada. Kas niimoodi tagatakse valijate jätkusuutlikkus? Ei tagata! Kui kõik valijad kasutaksid kondoomi, võivad lollid välja surra. Ainult reptiloidid, kes paljunevad pooldumise teel, elavad rõõmsalt edasi.

    Vasta

  4. Jolli
    veebr. 22, 2015 @ 00:03:05

    Stultokraatia. 🙂

    Vasta

  5. Jolli
    veebr. 22, 2015 @ 00:13:55

    “Eesti elu on sedavõrd ülemääraselt koondunud Tallinna, et see on muutunud juba ohuks riigi kestlikkusele ja terviklikkusele.”
    http://tartu.postimees.ee/3093595/rait-maruste-laotame-avaliku-voimu-asutused-laiali-ule-eesti

    Vasta

  6. K_V
    veebr. 22, 2015 @ 17:37:09

    “Millegipärast arvavad erakonnad, et valimas käib ainult üks ja kõige häälekam valijate grupp – lollid!”

    Tõtt öelda ei kujuta ette, kelle tarvis – peale lollide – oleks veel mõtet valimiskampaaniat teha. Rohkem kui kakskümmend aastat enam-vähem ühesuguste reeglite järgi toiminud pisiriigis.
    Kas aga keegi tunneb kedagi, kes oskaks praegust valimiskampaaniat Eestis võrrelda Janukovitšile võidu toonud valimiskampaaniaga Ukrainas?
    Oletan, et käis ka kõva muutuste lubamine ja tundub, et homoseksuaalsuse teema oli päevakorral, aga täpsemalt?
    Igatahes, kui Eestis peaksid muutuste lubajad võimule saama ja muutused osutuvad talumatuks, siis talugem ikka. Muidu on oodata midagi Ukraina arengutele väga sarnast.

    Vasta

  7. ckrabat
    veebr. 22, 2015 @ 18:21:39

    Ukraina on muidugi omaette nähtus ja siit Eestiga paralleele on suht raske, sest seal oli kaks enam-vähem võrdset, kuid teineteist vihkavat kogukonda Lääne-Ukraina ja nn Novorossija ja tegelikult üsna väike kõikuv element otsustas, kuhu poole liisk langeb. Kuna enne Janukovitšit olid võimul läänemeelsed, siis said nemad enda kaela korruptsioonisüüdistused ning vastutasid selle eest, riik oli p…s. Tuli Janukovitš võimule, ega ta siis midagi muutnud, vaid jätkas täpselt samamoodi nagu seda riiki ikka ja alati oli valitsetud. Selle bardaki juures, mis Ukrainas oli, on meie elu siin lausa paradiis.
    Aga ega siis meil ei ole ka revolutsioonilisi muutuseid oodata, kui teised võimule tulevad, võib-olla võõbatakse mõni asi teise värviga üle, aga sama kamm käib edasi. Lihtsalt teised inimesed on pildil ja naudivad võimuga kaasnevaid privileege, mis tekitab rahulolematutel mulje, et valed inimesed on võimule valitud ja kõik muutub siis, kui õiged võimule tulevad.

    Vasta

    • K_V
      veebr. 22, 2015 @ 18:58:22

      “Ukraina on muidugi omaette nähtus…”
      Seda ma imestasin, et Eestiga võrreldes osutus konflikti kirjeldus peale Maidani Moskva-meelsete poolelt lausa identseks sellega, mida võiks oodata nende Eestis elavatelt mõttekaaslastelt. Ikka fašistid vastaspooleks.

      “Lihtsalt teised inimesed on pildil ja naudivad võimuga kaasnevaid privileege,…”
      Üks “suurtest alternatiividest” on kuidagi märkamatult juba praegugi päris pikalt võimul ja koos privileegidega.

      Vasta

  8. Valdek
    veebr. 23, 2015 @ 22:45:23

    Tere mehed. Kas järsku kirjutate selle asja kohta oma arvamuse?
    http://www.linnaleht.ee/663678/tartu-holokaustinaitus-sai-taiendatud-valjapaneku

    Vasta

    • ckrabat
      veebr. 23, 2015 @ 23:26:16

      Ei ole viitsinud sellesse järjekordsesse pseudokeissi eriti süüvida. Lugesin siit http://www.lotman.ee/blogi/meie-vaike-holokaustiskandaal, üldiselt nõustun. Märkus ortodokssete juutide kohta oli huvitav, nad ei saa teoste kohta midagi arvata, kuna nad ei tohi sellist pilti vaadata 🙂
      Aga kuna meedia on selle üles puhunud, siis püüab muuseum end huvitavaks teha ja näituselt viimast võtta. Peale mahavõtmist äkki ei tule enam keegi vaatama. Zmijewski videosid eksponeerida ei saa, aga diskussiooni pealt annab teenida ehk küll. Üldiselt on kõikide ärakeelamistega nii, et see tekitab vaid suuremat huvi asja vastu, sest keelatud vili on magus. Seega saavad ärakeelavaid otsuseid teha vaid lollid 🙂

      Vasta

  9. Valdek
    veebr. 23, 2015 @ 23:42:56

    Küsimus pole ju holokaustis ja selle kogemise detailides!!!
    Eesti riigile tõmmati poliitilses plaanis kott pähe.
    Maailma meedias ilmusid artiklid mille pealkirjad olid eranditult : “Estonia is mocking at Holocaust!”
    Probleem ei ole ju kui suur või väike oli Holokaust, vaid kogu selle näituse eesmärk oli saada meediasse Eesti riiki halvas valguses näitavad pealkirjad,
    https://news.google.com/news/story?ncl=dBmVDDz-g8iaIbMskD1cDqAqF3VbM&q=holocaust+tartu&lr=English&hl=en&sa=X&ei=xoXrVJfdEcbkyAPYs4DADw&ved=0CCYQqgIwAA
    Eesmärk täitus suurepäraselt.
    Klassikaline infosõda, mille seis selle näituse järel 100:0 Moskva kasuks. Eesti riigi kuvand on oma liitlase silmis määritud edukalt. Me ei saa ju salata kes on NATO tegelikud omanikud ja käskijad ookeani taga.

    Vasta

    • ckrabat
      veebr. 24, 2015 @ 00:11:35

      Ma vaatasin nüüd, mis Iisraeli pressis selle kohta kirjutati:
      http://www.timesofisrael.com/jewish-group-calls-estonian-holocaust-art-show-a-sickening-mockery/
      Tegelikult üsnagi neutraalne käsitlus, mõlema poole seisukohad on kenasti välja toodud. Maailma meedias ei pälvinud see kindlasti erilist tähelepanu ja mingi infosõja konteksti viimine on ka ilmne liialdus, kuigi ise kõvasti trummi kaasa põristades on võimalik asja suureks puhuda küll. Eesti suur sõber Zuroff … aga ta on ennegi seda juttu rääkinud … ja räägib edaspidigi, sõltumata siis näituste toimumisest või mitte.
      Või kui, siis kaotust infosõjas näen ma pigem selles, kui selliste asjade peale põdema hakatakse ning suurest hirmust kruvisid kinni keerama lihtsalt sellepärast, et kellelegi (enda arvates) meeldida.

      Vasta

    • K_V
      veebr. 24, 2015 @ 10:12:54

      “Eesti riigile tõmmati poliitilses plaanis kott pähe.
      Maailma meedias ilmusid artiklid mille pealkirjad olid eranditult : “Estonia is mocking at Holocaust!”
      —————-
      Klassikaline infosõda, mille seis selle näituse järel 100:0 Moskva kasuks.”

      Švejk sai probleemideta hullupaberid, sest tervitas siiralt keisri pilti.
      Ja kogu maailm usub eranditult, et kõik sündmused on riikide võimuorganite niiditõmbamise tulemus?
      Tõepoolest, sellisel juhul näeb kogu maailm kõike moskvameelsete silmadega, mis võiks Moskvale veel rohkem meeldida.

      Vasta

  10. Valdek
    veebr. 24, 2015 @ 13:27:43

    Moskva strateegidele olid sellised pealkirjad muidugi väga mokkamööda. Sest Eesti riigi maine sai liitlaste silmis määritud. Kes on tegelikud NATO omanikud? Väga soliidsed, lausa elitaarsed härrasmehed teisel pool ookeani. Me võime umbes arvata kes nad sellised on.
    Spekuleerime teatud stsenaariumi üle. Sügisel läheb siinkandis tõmblemiseks. Meie riigijuhid saadavad oma NATO sõpradele telegrammi: “Help. Estonia. Help!”

    Elitaarne härrasmees seal teiselpool traati mõtleb esmapilgul: Estonia? Who?
    Tasapisi tuleb aga meelde kus ta vimast korda Estonia nime kuulis. Jah, talvel oli meedias pealkirjad “Estonia is mocking at Holocaust”. Härrasmees mõtleb küll et tal on mõned lennukid ja sõjamehed reservis, aga teisest küljest “why is Estonia mocking at holokaust”? Ja vajub pikalt mõttesse……

    või mida teie mõtlete?

    Vasta

  11. Valdek
    veebr. 24, 2015 @ 13:32:57

    Kruvisid ei pea kinni keerama. Antud juhul tehti meile väga lõdva randmega ära. Milleks meile küberturve ja muud sarnased peened vidinad, kui saba liputab koera, ehk teisisõnu siinne juudikogukond (kes on Moskva, mitte Washingtoni tiiva all) sapsutab eesti riiki nagu ise tahab.
    Pärast skandaali teatas U Tiidus et järgmisel päeval läheb ta esimese asjana Juudikogukonna esinaise juurde “vastuvõtule”. Kuigi oleks pidanud minema ja muuseumi juhtkonna lahti tegema. Kuigi ’damage’ oli juba tehtud, siis oleks see olnud signaal, et tulevikus sellised labased sissetõmbamised enam läbi ei lähe. Aga mida me tahame. Meil siin liputab saba koera. Nii on alati olnud

    Vasta

  12. ckrabat
    veebr. 24, 2015 @ 18:59:37

    Mulle kui stultoloogile meeldis, et esmakordselt ajaloos tähelepanu pööratakse liikidevahelise võrdsuse küsimusele. President tunneb muret, et inimesi ja reptiloide koheldakse nagu lolle!
    http://arvamus.postimees.ee/3102267/toomas-hendrik-ilves-teist-korda-oleme-teinud-paremini
    Head sõbrad, meie kasvav nõudlikkus oma riigi vastu ei tohi muutuda ootuseks, et riik kõike teab ja teeb. Küsigem endalt: kas Eesti ühiskond ikka peab olema nõnda suures ulatuses korraldet riiklike käskude ja keeldudega? Kas süvenev lapsehoidja- või koguni kasvatajaroll sobib kokku meie põhiseaduse mõttega? Eesti riik on rajatud vabadusele, rõhutan, esmajoones vabadusele, õigusele ja õiglusele.
    Vaadates normaalselt toimivate seaduste üha uuesti ja uuesti ümberkirjutamist, üha uute käsu- ja keelunormide lisandumist, üha laienevaid järelevaatajakohustusi politseile ja ametnikele, kerkib paratamatult paljude huultele küsimus: kas tõesti oleme jõudnud olukorda, kus iga Eestis elavat inimest tuleb igaks juhuks käsitleda kui tõenäolist kurjategijat või poolearulist?
    Mulle tundub, et oleme korra tagaajamise õhinas üle pingutanud. Minule meeldib kodanikke ja vabakonda usaldav riik palju rohkem. Enamik inimesi on ju vastutustundlikud, nad suudavad ette näha oma tegude tagajärgi ja tahavad pälvida kaasinimeste heakskiitu, mitte hukkamõistu.

    Vasta

  13. Valdek
    veebr. 25, 2015 @ 08:33:18

    Huvitav et kui natukenegi rahvuslikkust vms. üles näidata, peetakse seda kohe provokatiivseks? Miks? Kelle huvides?
    Eks meie kollane onlain meedia oma haigete pealkirjadega, aga meile kui eestlastele ei ole seal midagi provokatiivset,
    MEIE vaatevinklist vaadates ei ole seal ju midagi provokatiivset. Kogu eesti riik ja eestlased on juutidele ja venelastele punane rätik, aga ega me pea oma elu nende nina järgi sättima.

    Ma ei saa aru et aastal 2015 veel midagi sellist üldse küsimuse tõstatab. Rahvusriiki rebitakse meie jalge all tükkideks, ning ME ISE peame selle vastu võitlemist “provokatiivseks”?????

    Eestluse suurim vaenlane on eestlane ise oma argpükslikkusega.

    Vasta

    • ckrabat
      veebr. 25, 2015 @ 15:08:18

      MEIE vaatevinklist vaadates ei ole seal ju midagi provokatiivset. Kogu eesti riik ja eestlased on juutidele ja venelastele punane rätik, aga ega me pea oma elu nende nina järgi sättima.

      Otse loomulikult. Täpselt samuti on vähem või rohkem tuntud poola kunstnikul õigus teha sellist videot nagu talle meeldib ja kui kellelegi juhtumisi meeldib, siis võib ta sellise näituse üles panna – kui kellelegi see juhtumisi ei meeldi, ei pea ta ometigi minema seda vaatama.

      Vasta

  14. K_V
    veebr. 25, 2015 @ 11:47:28

    “Härrasmees mõtleb küll et tal on mõned lennukid ja sõjamehed reservis, aga teisest küljest “why is Estonia mocking at holokaust”? Ja vajub pikalt mõttesse……”

    Mida saaksime meie teha, et meie potentsiaalne liitlane ei oleks niisugune, st lootusetu ohmu? Ainult palvetada.

    Vasta

  15. Valdek
    veebr. 25, 2015 @ 17:19:14

    Liitlane ei ole ohmu. Kuid me ei tohi eeldada, et liitlane oleks kursis kõigi meil sündinud nüanssidega. Nimelt sellega, et meie juudikogukond asjast meelega skandaali tegi. Tartu on provints. Kui seal on mingi näitus – olgu võ super provokatiivne juutide mõnitamine, siis nö. kes selle üles leiab? Mitte keegi. Antud juhul pandi eeldused spetsiaalselt paika. Ning meie juudikogukond kellas asja suureks. Teatas kuhu vaja, Moskvasse RT-le ja sealt levis Iisraeli ja mujale “asjast huvitatud kohtadesse!

    Eesti ei ole ju tihti meedias. Me ei saa eeldada, et suured härrad (NATO omanikud) oleksid kursis Eesti ajaloo jms. asjadega.

    Kui ta googeldab, siis komistab ta vägisi :
    Estonia is mocking at Holocaust
    … ja seda rada edasi

    kas tal on aega hakata nüansse uurima? Mina ei usu

    Vasta

  16. Valdek
    veebr. 25, 2015 @ 17:34:12

    Nõustun ckrabati kell 15:08 kirjutatuga täielikuid
    AGA …..
    … selle väikese mõttetu näituse abil sai Eesti riigi natsikuvandi müüri tubli ilus ja suur telliskivi juurde lisatud. Näts! ja valmis. Ma küsin, kas me oleme sellist narrimist väärt? Nõustute ehk minuga, et parem kui sellist asja poleks olnud. Tegu on klassikalise infosõjaga. Taust on ju selline et meil on liitlane ja meil on vaenlane, Meie liitlasele on holokaust üks valus ja punane nupp. Sinna ei saa meie midagi parata. Kui meie vaenlane näitab, et holokaust on Eestile mõnitamise teema, siis on ta oma eesmärgi suurepäraselt saavutanud.

    Teine teema. Vaadake kuidas veel takkajärgi meid mõnitatakse.
    http://www.linnaleht.ee/663678/tartu-holokaustinaitus-sai-taiendatud-valjapaneku
    ” …. näituse kuraator Rael Artel, kelle sõnul ei ole Eesti ühiskond veel valmis avalikkuse ees välja kannatama neid videoteoseid.”

    Meie ju teame, et Eesti ühiskonnal on omad mured. Meil pole aegagi käia mööda moodsa kunsti muuseume. Rael Artel annab aga mõista, justkui oleks skandaal tekkinud sellest, et …. “Eesti ühiskond ei ole veel valmis avalikkuse ees välja kannatama… ”

    Näete, Eesti ühiskond ei ole piisavalt küps, Eesti ühiskond on üldse üks metslaste punt. Miks peaksid NATO liitlased pingutama mingi (postsovjeedi) Eesti ühiskonna pärast?

    Vasta

  17. ckrabat
    veebr. 27, 2015 @ 08:39:14

    Sotside valimisloosung on “Inimeste eest”, aga see võib neile valimistel kurjasti kätte maksta, sest häälekas enamus võib tunda ennast diskrimineerituna. Ükski erakond pole välja tulnud loosungiga “Lollide eest!”. 🙂

    Vasta

  18. ckrabat
    veebr. 27, 2015 @ 08:41:17

    Tegin järgmise valimisennustuse:
    Kesk 30; Ref 24; IRL 13; Sots 18; Vaba 6; EKRE 10.
    Väike seletus: poe taga valitakse põhiliselt keski ja ekret, aga see küsitlustes ei kajastu. Nemad võidavad juurde. Noored valivad reformi ja irl’i, kuid irl kaotab osa hääli vabaerakonnale ja ekre’le. Laiaulatuslik meediakampaania, mis oleks pidanud sotsid võimule tooma, õnnestus niipalju, et nad ei kaota suurt midagi ja kindlustavad positsioone, kuid neil on vähe karismat ja sära, et lollidele meeldida, võivad neile liiga tarkadena tunduda 🙂

    Vasta

  19. Jolli
    veebr. 27, 2015 @ 09:12:24

    Sotside valimisloosung on Inimeste eest? Kas see pole diskrimineeriv? Niimoodi nad palju hääli ei saa, sest lollid võivad end tunda solvatuna. Lolle esindavaid erakondi on muidugi mitmeid, aga kahjuks ei ole keegi neist julgenud kapist välja tulla ja seista näoga oma valija poole. Ennast jääveega üle kallata, tagumikku näidata ja julgelt öelda: siin ma seisan ja teisiti ma ei saa. 🙂 Lollid, meie olemegi teie lootus!

    Vasta

  20. K_V
    veebr. 27, 2015 @ 22:27:31

    Minu meelest saab iga loll aru, et kui räägitakse inimestest, siis mõeldakse teda ja temasuguseid.

    Vasta

  21. Jolli
    veebr. 28, 2015 @ 08:38:44

    Aga vat ei mõelda! 😀 Lolli solvab kui teda inimeseks peetakse ja kui teda inimlikult kohelda, ajab see lolli segadusse. Loll pole ju harjunud oma peaga mõtlema. Lollidel on mõtlemiseks kollektiiv. Kui loll peab oma peaga mõtlema, siis läheb ta kurjaks, sest arvab, et riik on ta hüljanud. 🙂 Kui loll aga päris katki läheb, siis parandatakse lolli mitte inimese arsti juures, vaid remonditöökojas, kus ära kukkunud splindid asendatakse ja logisema hakanud kruvid uuesti kinni keeratakse. . 🙂
    Silt lollide paranduse uksel:
    http://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/11025151_818379581581909_7732364738338007088_n.jpg?oh=6e629db1d9633afd19a3690a1128d4b8&oe=55942F3B&__gda__=1434264195_3eaf78e9d207e3c8cb885874f8300eb5

    Vasta

  22. ckrabat
    veebr. 28, 2015 @ 08:55:24

    Mõtlemine võib lollil põhjustada ülekuumenemist, hakkab sinist suitsu välja aja ajama ja ühe koha peal tiirlema. Siis tuleb loll viia remonditöökotta ja rikkis osad välja vahetada. Teinekord piisab, kui lolli korralikult õlitada või tal löögiga pähe pilt selgeks lüüa 🙂

    Vasta

  23. Jolli
    veebr. 28, 2015 @ 10:29:35

    Kodustes tingimustes jahutab loll ennast külma õllega. 🙂 Aga kui jahutussüsteem on katki läinud või õlu on soe, kuumeneb loll kergesti üle. Eriti just piirituse baasil vesilahused ummistavad lollil protsessori ära.

    Vasta

  24. K_V
    veebr. 28, 2015 @ 17:46:44

    “Sotside valimisloosung on Inimeste eest? Kas see pole diskrimineeriv?
    ————
    Kui loll peab oma peaga mõtlema, siis läheb ta kurjaks, sest arvab, et riik on ta hüljanud.”

    No selle loosungi peale võiksid pigem inimesed solvuda, et nende eest midagi. Lollidele saab see ainult tänu- ja turvatunnet sisendada. Või on tõesti andmeid, et lollid ise ennast uhkusega lollideks kutsuvad ja solvuvad, kui keegi neid inimeseks nimetab?

    Vasta

  25. ckrabat
    veebr. 28, 2015 @ 21:01:13

    See on tõsi küll, et lollidele millegipärast sisendatakse, et nemad on inimesed ja inimesi peavad nad üldse lollideks. Kas selle asemel ei tuleks tugevdada hoopis lollide identiteeti, millega lolli eneseteadvus tõuseb? Loll tunneb oma juuri: juba minu vanaisa oli loll ja isa oli loll ning ma ise olen samuti loll, mitte Põltsamaalt. Siin ma olen ja teisiti ei saa, kallan end jääveega üle ja näitan perset. Mina, loll! 😀

    Vasta

  26. ckrabat
    märts 01, 2015 @ 00:02:41

    Nii nagu filmis The Others olid majaelanikud erineval arvamusel, kes neist just kummitused on ja kes on päriselt elus, nii võib ka lollidel tekkida bipolaarne isiksusehäire, kui nad peavad ennast inimesteks ja inimesi lollideks. 🙂
    Remonditöökojad on selle vastu juba valmistunud ning varsti võib lollil välja vahetada pea: http://www.ohtuleht.ee/664091/kirurg-pea-siirdamine-saab-varsti-teoks

    Vasta

  27. ckrabat
    märts 01, 2015 @ 08:52:29

    Vasta

  28. K_V
    märts 01, 2015 @ 13:29:07

    http://majandus24.postimees.ee/3106629/financial-times-eesti-valimiste-soosik-on-putiniga-seotud-partei

    Valimiste ajal ja valimistega seoses neid Eestiga seotud uudiseid välismaal ikka ilmub.
    Eespool mainitud härrasmehel jälle võimalus pikalt mõttesse vajuda.

    Vasta

  29. Jolli
    märts 02, 2015 @ 08:57:52

    Õnneks ei olegi meil niipalju lolle, kui karta oli. See annab lootust.
    See, lapsed, on matemaatika:
    ref+sots+irl=59
    ref+sots+X=52..53
    ref+irl+X=51..52
    põhimõtteliselt saavad valitsusest välja jääda kas sotsid või irl kui üks uus juurde võtta. kui nad aga saavad teha valitsuse ilma partsita, on irl usutavam koostööpartner. kes seal vabaerakonnas on üldse? praktiliselt ei tea neid. eriti ei tea neid kui poliitikuid. sisuliselt pettunud protestivalijate partei (teistelt üle hüpanud hääletajad), mis ei ole just tugev mandaat kuna on miinusmärgiga.

    Vasta

  30. Jolli
    märts 02, 2015 @ 09:06:41

    kommentaariks edkarimeelsete e-häälefoobiale, siis neukkud ei salli muidugi mõista arvuteid, kuna nad ei oska neid kasutada, koolis ei õpetatud. isegi trükimasinat ei oska. 🙂 (mõni andekam neukku suudab küll vigases õigekeeles sotsiaal- ja pärismeediasse kommentaare toksida, aga see on juba lollide puhul kõrgem pilotaaž 🙂 ) lisaks tulevad arvutid ameerikast, mis juba ise on ühele neukkule ääretult kahtlane. 😀

    Vasta

  31. Jolli
    märts 02, 2015 @ 09:45:50

    miks ref ühtki uut tulijat ei kaasa? sest hääli on kokku vähe, sisuliselt 1-2 hääleline ülekaal, mis on arvestades rk-s igapäevaselt töölt puudujate-viiljate hulka olematu number, et midagi läbi suruda. niisiis saab töötada ainult vanade võimuparteide koalitsioon, juhul kui kaks väiksemat ülbeks ei lähe ja liiga palju ministriportfelle ei taha. Ja miks peaks ka andma, kaarte saab segada mitmeti ja alati võib ähvardada “vendade” helmete ja reformi + sots või irl valitsus. 😀

    Vasta

  32. Jolli
    märts 02, 2015 @ 10:16:50

    üldiselt ongi, et sellest materjalist saab kas püksid või vesti, tervet ülikonda ei tule kuidagi kokku. 😀

    Vasta

  33. ckrabat
    märts 02, 2015 @ 12:50:32

    Ma ise usun ka, et lõpuks lepitakse ref+sde+irl koalitsiooni peale kokku. Vabaerakonna puhul on koalitsiooni minek isegi ohtlik, sest siis võivad nad kergesti oma näo kaotada.
    Ma ise lootsin, et IRL saab 13 kohta, siis jääb Aunaste välja. Nüüd ta vist loobus ise, aga koomikuid jätkub ilma tematagi: Sults, Vassiljev, the Helme Family, Raud, Talvik, Milling, Lutsepp – terve näitlejate plejaad

    Vasta

  34. ckrabat
    märts 02, 2015 @ 23:18:48

    venkude ülevaade Eesti valimistest, koostanud keegi dotsent
    Национализм против националистов
    http://lenta.ru/articles/2015/03/02/estoniaelection/
    Оппозиционная Центристская партия улучшила свои показатели. Раньше у них было 26 мест в парламенте, теперь — 27. Могло быть и больше, но год назад, по несчастливому для центристов совпадению, Крым решил воссоединиться с Россией. Из-за этого весь год эстонская пресса рассказывала избирателям, что русские хотят погубить Эстонию. Что уже завтра на востоке Эстонии якобы будет провозглашена Кохтла-Ярвеская народная республика. А кончится все тем, что Путин лично приедет в Таллин на танке. Во всяком случае такое впечатление могло сложиться от просмотра эстонского телевидения. Одновременно эстонская налоговая служба замучила проверками Центристскую партию на предмет финансирования из России. Русских денег, правда, не нашли, но осадок, как говорится, остался. В результате — почетное второе место на выборах.

    Vasta

  35. ckrabat
    märts 03, 2015 @ 10:08:27

    EV97: Kirkas kostüümis Marianne Mikko rääkis, et armastab, kui feminist on seksikas
    http://publik.delfi.ee/news/ev/ev97-kirkas-kostuumis-marianne-mikko-raakis-et-armastab-kui-feminist-on-seksikas?id=70875419
    “Mul on suhe Indiaga, kui ma satun Indiasse siis ma ostan kangaid rohkem kui ühe. Ja ma olin juba ära kasutanud kõik oma kangad ning mul oli jäänud ainult see kirkalt kollane,” rääkis Mikko, et tänavu andsid sündmused Ukrainas kollasele teise tähenduse kui Reformierakonna tunnusvärv.

    Vasta

  36. ckrabat
    märts 03, 2015 @ 10:09:05

    Erki Nool peomelus Taavi Rõivasele: kuna Juhan feilis, läks kogu see värk p*rse!
    http://publik.delfi.ee/news/inimesed/erki-nool-peomelus-taavi-roivasele-kuna-juhan-feilis-laks-kogu-see-vark-prse?id=70919109

    Vasta

  37. ckrabat
    märts 03, 2015 @ 10:10:44

    Vasta

  38. ckrabat
    märts 03, 2015 @ 10:11:29

    EKRE noor riigikogulane: olid koonduslaagrid ja gaasikambri mängud, kuid “range” kord tõi Saksamaa sügavalt p**sest välja
    http://www.delfi.ee/news/riigikogu2015/uudised/ekre-noor-riigikogulane-olid-koonduslaagrid-ja-gaasikambri-mangud-kuid-range-kord-toi-saksamaa-sugavalt-psest-valja?id=70923621
    jou-jou, riik oli paks, ordnung majas ja naabri-fritz püsis siivsalt vait 😀

    btw. millegipärast on perse paljude riigikogujate lemmikmärksõna, miks mitte jäävesi :irw

    Vasta

  39. ckrabat
    märts 03, 2015 @ 11:05:59

    See on tegelt stultoloogiliselt oluline järeldus, püüan seda sõnastada:

    Kui Madisoni artiklis mõned sõnad ära vahetada, saab täpselt Venemaa praeguse retoorika. Tegelt väga hea näide, kuidas lollide programmid töötavad – skeemid on samad, ainult mõned tingmärgid on ära vahetatud 🙂

    Point ongi selles, et kuna programm ütleb, et Putin on paha, siis Hitler oli lolli arvates järelikult hea, kuigi mõlema mõttekonstruktsioonid jälgivad ühte ja sama mudelit, ainult sõnad on ära vahetatud. Kui asetada ühed tingmärgid teistega, pahavara heavaraga, siis on kõik ok 🙂
    Loll masinana ei tule selle pealegi, et kogu mõttekonstruktsioon (ehk temasse sisestatud programm) oli vale. 🙂

    Vasta

  40. K_V
    märts 03, 2015 @ 19:39:56

    Blogi on eemaldatud
    Kahjuks on blogi aadressilt jaakmadison.blogspot.com eemaldatud. See aadress pole uute blogide jaoks saadaval.
    Kas lootsite oma blogi siin näha? Vaadake jaotist „Ma ei leia veebist oma blogi. Kus see on?”

    See on ikka tõeliselt jabur, kui kogu meedia jahub mingisuguse eemaldatud blogi teemal.
    Paljugi, mis seal öelda võidi. Niimoodi vast sünnivadki legendid Seitsme Moosese Raamatutest ja igasugustest salateadmistest, millele ainult pühendatud juurde pääsevad.

    Vasta

    • ckrabat
      märts 03, 2015 @ 20:04:33

      Mingisugused katked levisid fessaris ringi, aga siis pandi blogi kinni. Jah, eks läheb loll suure hurraaga poliitikasse ja mõtleb inimeseks saada, aga ei mõtle selle peale, mis mõni aasta tagasi kusagil lolli peaga kirjutas ning sihukesed asjad tassitakse avalikkuse ette, see ongi poliitikuks olemise võlu. Mida poliitikasse pürgiv loll oleks pidanud tegema? Kahetsema pattu ja parandama meelt, et oli noor ja loll ja lubama, et enam ei tee ning tänaseks on täielikult ümber kasvanud. EKRE puhul on kahtlane just see, et hakatakse vassima ning püütakse musta valgena näidata nagu vana Savisaar ise Ukraina ründamise kohta, mis ongi poliitiku tüüpkäitumine, aga sõnadest tagańeda ei taha, sest tegelt on see natsivärk pisut südamelähedane küll. Mingi teine postitus ujus ka välja, kus ta lubas rahvust puhastama hakata. Noorte hulgas on natsivaimustust parajal määral, teadagi kes ise teab, miks see on tekkinud. Paljud tahaksid olla takoi kak Puutin. Sõimavad küll, aga ise tahaksid olla täpselt samasugused.

      Vasta

  41. ckrabat
    märts 03, 2015 @ 21:04:31

    Vasta

  42. ckrabat
    märts 03, 2015 @ 21:08:21

    Tervitame Jaak Madisoni

    Vasta

  43. ckrabat
    märts 03, 2015 @ 21:25:55

    Juhtkiri: vihaõhutajad riigikogus
    http://epl.delfi.ee/news/arvamus/juhtkiri-vihaohutajad-riigikogus?id=70921473
    Äsjased parlamendivalimised muutsid salongikõlblikuks seltskonna, kes ratsutas parlamenti tänu euroopalike väärtuste jalge alla tallamisele. Kas mäletate? „Kui on must, näita ust!”, „Tuld kooseluseaduse pihta!” või „Eestlaste Eesti eest!” Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) põlistab ennast teisi halvustades, lahterdades inimesi pigem sünnipära ja verepuhtuse kui nende maailmavaateliste eelistuste järgi.
    Samalaadset ideoloogiat ajavad näiteks Jobbik Ungaris, Rahvarinne Prantsusmaal, Põlissoomlased üle lahe, Pegida Saksamaal või Kuldne Koidik Kreekas. Oma retoorikas toovad nad Euroopa poliitikasse samasugust hingust, mis ükskord varem viis Teise maailmasõjani.

    Samasugust poliitikat viljeleb võimuešelon Moskvas. Huvitav oli näha, kuidas meie n-ö rahvuslastele andis tuge jõud, keda seob Kremli parteilise fassaadiga otsene koostöölepe. Kes pidas paslikuks anda EKRE juhtidele kõige rohkem kõlapinda? Ikka de facto Keskerakonna ruuporina toimiv Tallinna TV. Nii Keskerakonda kui ka EKRE-t seob põlgus demokraatlike institutsioonide vastu. Nende ühiskonnakriitika võib kokku võtta paari märksõnaga: meedia on kallutatud, parlament takistab arengut ja tugevat juhti ei tohiks seadustega ülemäära kätest siduda.

    Vasta

  44. ckrabat
    märts 04, 2015 @ 12:06:58

    EKRE wunderkind* Jaak Madison: taastame surmanuhtluse, nõuame abordiks eriluba ja ehitame üles sõjatööstuse
    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ekre-wunderkind-jaak-madison-taastame-surmanuhtluse-nouame-abordiks-eriluba-ja-ehitame-ules-sojatoostuse?id=70928425
    uus arvamusliiderdaja on meedia poolt sisse õnnistatud 🙂

    Vasta

  45. Jolli
    märts 11, 2015 @ 12:20:21

    Kreeka justiitsminister ähvardab Saksa omandi Kreekas konfiskeerida ning annab mõista, et tema järgmised sammud sõltuvad kokkuleppest võlavaidluses.

    http://arileht.delfi.ee/news/uudised/kreeka-tahab-hakata-sojakahjude-katteks-saksa-omandit-konfiskeerima?id=70986703

    mis on järgmine käik? kui deklareeritakse sisuliselt eraomandi puutumatusesse ulatuvaid otsuseid…

    Vasta

  46. Trackback: Persona in fieri edekabel TOP-500 aastatest 2010-2016 | Persona in fieri

Lisa kommentaar

veebruar 2015
E T K N R L P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728