Jaan Tatika ja Saalomon Vesipruuli aurahade nominendid II

@ckrabat

Jälle on käes aasta lõpp ning võimalus anda hinnang kaaskondsete tegemistele kaduval aastal, vähemalt enne, kui maailm lõppeb.  Jaan Tatika aurahaga peetakse meeles kodanikke, kes propageerides süü presumptsiooni on üritanud viia riigi ja tema kodaniku teineteisest veelgi kaugemale ja on andnud „innovatiivse“ panuse poliitilise korrektsuse juurutamisse Eesti ühiskonnas. Saalomon Vesipruuli aurahaga peetakse silmas negatiivse meediakampaaniaga silma paistnud meediapersoone ning arvamusliidreid, kes võideldes mitmekesiduse vastu on aidanud kaasa sallimatuse levikule Eesti ühiskonnas.

Eelmisel aastal nimetas Persona in fieri  Jaan Tatika auraha vääriliseks võrdse kohtlemise ja soolise võrdõiguslikkuse voliniku sm. Mari-Liis Sepperi (sm pole siinkohal isikut halvustav tiitel, vaid püüame siin kasutada sooneutraalsemat liigitust ning unustame hetkeks kodanlikud igandid ehk härrad ja prouad) ning Saalomon Vesipruuli auraha pälvis hr. Peep Pahv, tõeline mees. Käesolev aasta tõestas, et meie valik oli põhjendatud. Sm. Sepper sai talle pühendatud aurahast uut innustust ning tuli välja paljude uute ja huvitavate initsiatiivide ning algatustega, võitles kodutööde võrdsuse ning sootundliku eelarvestamise eest. Samal ajal on sm. Sepper eiranud sootundlikku lähenemist riiklike kohustuste asetamisel kodanikele ning ei ole võtnud midagi ette soolise võrdõiguslikkuse printsiibile vastanduva ajateenistuskohustuse vastu meessoost kodanikele. Soolise võrdõiguslikkuse tagaks näiteks riikliku sünnituskohustuse kehtestamine naissoost kodanikele. Hr. Pahv jätkas pühendumuse ja kirega väsimatut võitlust Andrus Veerpalu ja tema saavutuste vastu, kuigi Rahvusvaheline Spordiarbitraaži Kohus pole veel suutnud tema tööd vääriliselt tunnustada.

Aeg on välja kuulutada uued nominendid ja ilma vähimagi kahtluseta kuulub sm. Mari-Liis Sepper ka sel aastal ilmakuulsa looduseuurija ja asjade väljamõtleja Jaan Tatika auraha nominentide ringi. Persona in fieri märgib Jaan Tatika auraha kandidaadina ära veel sotsiaalministeeriumi asekantslerit pr. Ivi Normetit, kes paistis silma meditsiinitöötajate streigi aegu, kui ta lubas kvalifitseeritud meditsiinipersonali asemele võtta töötud. Ametnikke, kes lähtuvad päikesekuninga Louis XIV põhimõtetest „riik, see olen mina“ on kindlasti palju rohkem ja siinkohal teeb Persona in fieri oma subjektiivse valiku. Nominentide hulka on lisandunud Andrus Kivirähk ja “Kevadine Luts”. Samuti portaal Hingemaailm.ee, esindaja peaingel Metadron, riiklik programm “Eesti keeletehnoloogia 2011-2017”.

Tuntud kirjaniku ja luuletaja Saalomon Vesipruuli auraha nominentide hulgas soovime näha meedia esindajaid, kes on aidanud üles ehitada Viha vabariiki. Seekord tahab Persona in fieri tunnustada ka alternatiivmeedia esindajaid ja esitab nominentide hulka portaali skeptik.ee vaimse juhi ja arvamusliidri Martin Välliku, kes kirjutas Maaülikoolile Saalomon Vesipruuli stiilis kaebekirja dr.Viljo Viljasoo vastu, pärides aru, kuidas julgeb selline inimene väljuda teadusliku dogmaatika raamidest ning esineda teaduslikus poliitbüroos mitte heaks kiidetud arvamustega. Persona in fieri ei sea kahtluse alla hr. Välliku kiiduväärseid  teeneid füüsika ja astronoomia propageerijana, kuid auraha omistamisega juhime tähelepanu, et oma maailmaruumist väljumine ei või lõppeda teiste maailmaruumide hävitamisega. Nimekiri on aga avatud ja meie lugejatel on võimalik kandidaatide ringi avardada. ACTA eestvõitleja Andrus Ansip on lisatud nominentide nimekirja.  Nuga, kahvel, pott ja pann – Saalomon Vesipruuli auraha nominendiks saab Galojan. Galojanni, Nõia-Intsu, strippar Marco jpt autoriteetsete arvamusliidrite maaletoomise eest saab nominentide nimekirja lisatud “Postimehe” Elu24 peatoimetaja ja Eesti põhivoolu meedia vanaema pr. Anu Saagim.

Laureaadid kuulutatakse pidulikult välja Persona in fieri aastapäeval, 30.detsembril, peale maailmalõppu ja jõule esitatavas aastapäevajutluses.

17 kommentaari (+add yours?)

  1. personainfieri
    dets. 05, 2012 @ 17:05:42

    Eesti poliitilised erakonnad, vähemalt neli parlamendierakonda, vääriksid kindlasti kollektiivset auraha kui ühendused, kes on kõige enam suutnud kodanikuühiskonna ideed naeruvääristada, kuid Persona in fieri püüab hoiduda oma valikutes poliitilisest võitlusest ja piirdub antud juhul vaid äramärkimisega.

    Vasta

  2. gaal
    dets. 05, 2012 @ 17:59:38

    Saalomoni auhind Ansipile fooliumi ja sihvkade eest.

    Vasta

  3. personainfieri
    dets. 05, 2012 @ 18:42:08

    Ansip on kantud kandi taatide nimekirja 🙂

    Vasta

  4. huviline
    dets. 05, 2012 @ 20:45:46

    Pakun Jaan Tatika auraha nominendiks Andrus Kivirähki tema kirjutatud näidendi “Kevadine Luts” II vaatust silmas pidades, mis on ehk spetsiifiline valdkond ja tühine seik, aga olen ärakukkumisest lihtsalt hämmingus.Kui I vaatus on väga hea, peaosatäitja ülihea leid, siis pole võimalik aru saada, mis juhtus teises vaatuses. Jäi mulje, et kogu II vaatus on A.K. sulepeast välja imenud eesmärgiga asi kuidagi valmis saada, et lepinguga lubatud raha ikka kontole laekuks. Peaks suure väljamõtleja auhinnale sobiv kanditaat olema.

    Vasta

  5. personainfieri
    dets. 05, 2012 @ 21:42:06

    Pole küll nimetatud näidendit näinud/lugenud, aga lisame Kivirähki nimekirja. Huvitav oleks siiski teada, mille erakordsega autor seal silma paistis, sest konkurents auraha peale on kõva.

    Vasta

  6. huviline
    dets. 06, 2012 @ 10:31:22

    Lihtsalt humorist, kes võiks ühiskondlikke valupunkte osata läbinäha ja sellest läbi huumori prisma kunstitõe kaudu rahvast teavitada, peaks pausi pidama, kui midagi öelda ei ole. Vastupidine jätab mulje, et autor tahab raha teenimise eesmärgil täita kõik maailmas lendlevad valged lehed oma tekstiga. 🙂

    Vasta

  7. Trackback: skeptik.ee » Lõpp läheneb ja muud lood detsembris
  8. gaal
    dets. 06, 2012 @ 16:54:30

    J.Tatika auhind portaalile Hingemaailm

    http://www.hingemaailm.ee/

    Teemad : “Kõikide aegade lõpp”, “Kas sind on (Ufode poolt) röövitud” jne tõestavad J.Tatika vaimu järjepidevat levitatsiooni kogu teadaolevas Universumis

    http://www.hingemaailm.ee/2012/11/koikide-aegade-lopp/#

    Vasta

  9. gaal
    dets. 06, 2012 @ 17:02:50

    Üks J. Tatika kandidaat veel:

    Eesti Keeleressursside Keskus
    http://www.keeletehnoloogia.ee/news/otsime-programmile-head-koordineerijat

    Üks tõeliselt keniaalne eesti keele kasutamise näide:

    Tartu Ülikool võtab Eesti Keeleressursside Keskusse tööle EESTI KEELETEHNOLOOGIA PROGRAMMI KOORDINEERIJA,

    kelle ülesandeks on riikliku programmi „Eesti keeletehnoloogia 2011-2017“ administratiivne ohjamine ja tegevuste koordineerimine ning Eesti Keeleressursside Keskuse kui rahvusvahelise teadustaristu teavitustegevused. Igapäevaselt tähendab see keeletehnoloogias ja teadustaristute maailmas toimuvaga kursis püsimist, eri dokumentide läbitöötamist ning programmi juhtkomitee tehnilist teenindamist ja nõustamist. Töö sisaldab ka palju suhtlemist, teavitustegevuste kavandamist ja suunamist, koosolekute korraldamist ja asjaajamist.

    Vasta

  10. Jolli
    dets. 06, 2012 @ 18:05:19

    Kommentaarid kustutatud nende autori palvel.

    Vasta

  11. personainfieri
    dets. 07, 2012 @ 00:25:26

    Nuga, kahvel, pott ja pann – Saalomon Vesipruuli auraha nominendiks saab Galojan.

    Vasta

  12. personainfieri
    dets. 07, 2012 @ 23:25:57

    Nuga, kahvel, pott ja pann:
    Anu Saagim: Galojan pole suurem kurjategija kui justiitsminister
    http://www.elu24.ee/1066430/anu-saagim-galojan-pole-suurem-kurjategija-kui-justiitsminister/
    «Sellepärast, et eestlane armastab lugeda taolisi lugusid; pisut muinasjutulisi, pisut eripäraseid. Ütleme ausalt, et need nö päris kuulsused ehk siis lauljad, näitlejad ja kunstnikud annavad tohutult igavaid intervjuusid. Tänu sellele Galojanid, Strippar-Marcod ja Nõia-Intsud tõusevadki pinnale ja saavad särada. Need ülejäänud kuulsused on meil täiesti igavad, krampis, pelglikud… suured silmad, kinnine suu,» ütles Saagim.
    Anu Saagim kui Galojani, Nõia-Intsu, strippar Marco jt autoriteetsete arvamusliidrite maaletooja, vääriks kindlasti äramärkimist kui Saalomon Vesipruuli auraha laureaat. Kui poleks Saagimit, siis poleks Galojanni!

    Vasta

  13. Jolli
    dets. 11, 2012 @ 15:31:05

    Viha Vabariiki on siiski kõige paremini aidanud ehitada Eesti ajakirjandus- ei päevagi ilma vihkamise veerandtunnita, lisaks ka anonüümne netikommentaator Robert. :=)

    Vasta

  14. personainfieri
    dets. 11, 2012 @ 15:52:05

    Robert oleks kindlasti väärikas kandidaat, samuti tema ema 🙂
    Eesti ajakirjandus vääriks kollektiivset Vesipruuli auhinda nagu Eesti erakonnad Tatika oma 🙂

    Vasta

  15. Jolli
    dets. 11, 2012 @ 16:27:12

    Nojah, kui su ainuke tööriist on haamer, näib kõik naeltele sarnane. Kehtib vägagi meie lugupeetud suleseppade osas.
    Inimene avab hommikul ajalehe ja saab teada, keda vihkama peab.. :=)

    Vasta

  16. personainfieri
    jaan. 02, 2013 @ 20:50:41

    2012.a. laureaadid on siis sm Mari-Liis Sepper ja Eesti erakonnad ning pr Anu Saagim ja Eesti meedia.

    Vasta

  17. Trackback: Persona in fieri edekabel TOP-500 aastatest 2010-2016 | Persona in fieri

Lisa kommentaar

detsember 2012
E T K N R L P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31